Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
23-01-2016  

Atelierroute stopt, Theaterroute gaat door


In 2011 ging de Fanfare voorop tijdens de Atelierroute.
 

ALMELO – Er komt geen 25e Theaterroute Almelo. Bij de laatste editie in september jl. werd al aangekondigd dat de Atelierroute niet zou kunnen voortbestaan indien het subsidiebeleid niet zou worden herzien en dat gebeurd dus niet.
Al een aantal jaren werd de Stichting Atelierroute Almelo herhaaldelijk gekort op de gemeentelijke subsidie waardoor de bodem van de kas werd bereikt en de stichting nu definitief de Pijp aan Maarten geeft omdat de gemeente Almelo geen aanleiding ziet om de Stichting Almelo Promotie op haar verdeling van de gemeentelijke subsidiestroom aan te spreken.
Onderdeel van de jaarlijkse Atelierroute was ook de expositie om de Herman Krikhaar Prijs ter nagedachtenis aan de geboortige Almelose kunstenaar en wereldberoemde atelierhouder.
Aan de Atelierroute namen vorig jaar nog 41 kunstenaars deel.

Theaterroute
Wat wel blijft bestaan is het onderdeel Theaterroute, maar dan als aparte stichting. Reddende engel was hier de samenwerking met de Bibliotheek Almelo. Op de laatste zaterdag van september vinden ook dit jaar dus weer optredens plaats op verrassende locaties in de stad.

Archief
Terug naar vorige pagina