Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-01-2016  

Verbitterd afscheid van Van Marle en Bruggink

 

ALMELO – Waarnemend burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld had het woensdagmiddag niet makkelijk tijdens het ‘afscheidsfeestje’ van de afgetreden wethouders Jan van Marle (CDA) en Claudio Bruggink (D66). ‘We nemen afscheid van twee prima bestuurders, wethouders die hier in het stadhuis, in de raad en zeker in de stad, duidelijk aanwezig waren en vooral ook werden gewaardeerd’, aldus de burgemeester die ook aangaf dat het afscheid een 'raar, ongemakkelijk gevoel' met zich meebracht.

De wethouders ‘sneuvelden’ nadat ex- D66 voorman Fred Gerritsen de knuppel in het hoenderhok gooide om meer D66-beleid in het college-handelen te krijgen en daarbij wethouder Van Marle stevig bekritiseerde. Daarop ‘bedankten’ zowel Van Marle maar ook partijgenoot Bruggink. Beiden beschouwden de ‘aanval’ als een motie van wantrouwen door een coalitiepartner. De actie van Gerritsen leidde ook tot een breuk in de fractie.
Bruggink sloeg in zijn afscheidsspeech zijn ex-partijgenoten Gerritsen en Isendoorn om de oren en vond dat beiden hun zetels aan D66 terug moeten geven.
Ook Van Marle toonde zich ‘not amused’ over de houding van zijn partijgenoten. Hij stelde dat het CDA, na de aanval van Gerritsen, meer oog had om nog met één zetel (Ten Seldam - red.) in het college te kunnen blijven zitten dan dat het ook maar één hand uitstak om hem te steunen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (45 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina