Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-01-2016  

ISK Het Erasmus krijgt iPads van Urenco

 

ALMELO - Internationale schakelklas B1 van Het Erasmus kreeg donderdagmiddag een schitterend cadeau van Urenco, twee spiksplinternieuwe iPads. Judith Slijkhuis-Soet van Urenco gaf de leerlingen uit de beginnersgroep de nieuwe iPads, zowel zij als hun leerkracht zijn erg blij met het genereuze cadeau en zullen er dankbaar gebruik van maken.

De leerlingen konden hun dankbaarheid nog niet zo goed in het Nederlands verwoorden, maar je zag aan hun gezichten dat ze er erg blij mee zijn. ‘Voor deze groep is het een echte uitkomst’, legt vestigingsdirecteur Dinie Kuiper uit. ‘Naast de vier computers die er al in het klaslokaal staan, kunnen de leerlingen nu ook gebruik maken van de iPads, zo kunnen ze makkelijker zelfstandig werken en bijvoorbeeld op de iPad nieuwe woordjes oefenen’.

Tijdens de Week van Techniek hoorde Judith Slijkhuis-Soet van Urenco de vestigingsdirecteur zo bevlogen praten over de ISK en ze was onder de indruk van de verhalen die Dinie Kuiper haar vertelde. ‘Scholing is per slot van rekening een basisbehoefte’, aldus Judith Slijkhuis-Soet. ‘En het is toch mooi dat deze groep kinderen, die zo’n moeilijke tijd hebben gehad, hier gelukkig wel de mogelijkheid hebben om onderwijs te volgen’. Op het moment dat er bij Urenco twee iPads over waren doordat een project niet doorging, wist Judith meteen wat ze daar mee wilde doen. Gelukkig waren haar collega’s net zo enthousiast en kon ze de iPads donderdagmiddag aan de leerlingen overhandigen.

Internationale Schakelklas
Leerlingen die uit het buitenland afkomstig zijn, dan wel zijn gevlucht, en die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen om lessen te volgen in het voortgezet onderwijs komen terecht in de internationale schakelklas (ISK). Naast Nederlands zijn wiskunde, wereldoriëntatie en Engels belangrijke vakken. Het Erasmus verzorgt als enige school in Almelo onderwijs aan ISK. Aan deze leerlingen wordt in een veilige omgeving maatwerk en extra zorg & begeleiding geboden.

Fotoreportage (4 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina