Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-01-2016  

Joop Pol interim gemeentesecretaris in Almelo

 

ALMELO - Joop Pol is de nieuwe interim gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Almelo. Pol (66) had van 2002 tot april 2015 dezelfde functie in Spijkenisse.

Pol kan vanuit zijn brede ervaring als eerste adviseur van het college van b en w bijdragen aan de voorgenomen verbetering van het financieel- en toekomstperspectief voor de stad. De keuze voor Pol is daarnaast ingegeven door zijn in Spijkenisse opgedane ervaring op het vlak van organisatie- en cultuurverandering. Die is van waarde bij de omslag van de gemeente Almelo naar een opgave-gestuurde regieorganisatie, zoals door de gemeenteraad vastgelegd in de Perspectiefnota. Aansprekend is verder de wijze waarop Pol bij zijn vorige werkgever een open en directe wisselwerking  creëerde tussen college, ambtelijke organisatie, raad en griffie.

Pol start op maandag 11 januari 2016 in Almelo en zal in ieder geval tot de zomer gemiddeld 3,5 dag werkzaam zijn in Almelo. Dit interimschap geeft de organisatie de tijd voor een zorgvuldige selectieprocedure voor een definitieve invulling van deze functie.

Pol studeerde Nederlands en had diverse banen in het onderwijs voor hij aan een loopbaan bij de lokale overheid begon. Voordat hij in Spijkenisse als gemeentesecretaris begon, bekleedde hij diverse directiefuncties bij de dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn van de gemeente Den Haag en was hij rector aan een Rotterdams lyceum. Pol woont in Spijkenisse (Zuid-Holland).
 

Archief
Terug naar vorige pagina