Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-11-2015  

Streep door ontmanteling rechtbanken

 

DEN HAAG / ALMELO – De Kamerbrede motie voor meer geld om de rechtbanken in Almelo, Alkmaar, Assen, Dordtrecht, Lelystad, maastricht en Zutphen hun volledige tekenpakket te laten behouden, heeft ook de Raad voor de Rechtspraak doen inzien dat het een draai moet maken in plaats van te bezuinigen op huisvestingskosten.
Frits Bakker, voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak, door het volgende op te merken: "Nu de politiek onze roep om extra geld gehoord en gehonoreerd heeft, kunnen we gaan kijken hoe we de huisvestingsparagraaf van ons toekomstplan kunnen herschrijven. Waarbij als uitgangspunt geldt dat het aanbod van rechtszaken in de zeven vestigingen gehandhaafd blijft."
Alsof minister Ard van der Steur (VVD) niet tot in de Tweede Kamer het bezuinigingsvoorstel van de Raad voor de Rechtspraak verdedigde, alsof rechters en juridische medewerkers, advocatuur en de ketenorganisaties zich in het afgelopen half jaa niet massaal gekeerd hebben tegen het voorstel en telkens vanuit het ministerie van Veiligheid en Justitie niet werd gezegd dat de Raad voor de Rechtspraak autonoom is.

Almelo blijft dus  net zoals de anderen een volwaardige rechtbank maar dan wel door het brede verzet en de Tweede Kamer die massaal ingreep om Bakker en de zijnen en de minister te dwingen.
Rest de vraag of de bestuursrechterlijke zaken vanuit Zwolle weer terug keren naar Almelo en ook het ontmantelde archief van het openbaar ministerie want dat levert ook de nodige vertragingen op bij de rechtbank die altijd bekend stond op haar stipte agendavoering!

Archief
Terug naar vorige pagina