Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-10-2015  

Jon Hermans beëindigt burgemeesterschap


Jon Hermans-Vloedbeld tijdens haar aantreden in Almelo.
 

ALMELO – De Almelose burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld gaat niet voor een tweede ambtstermijn. Op 14 december a.s. loopt haar eerste termijn in Almelo af en zij heeft de gemeenteraad en de Commissaris der Koning Ank Bijleveld dinsdag laten weten een tweede ambtsperiode niet te ambiëren. Wel is zij bereid aan te blijven als ‘interim’ tot er een nieuwe burgemeester is benoemd. CdK Bijleveld maakt van die optie gebruik zodat de te benoemen vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad een nieuw burgemeestersprofiel kan samenstellen.
De reden om een tweede termijn niet te ambiëren ligt voor Jon Hermans-Vloedbeld in het private. Haar man overleed in januari na een lang ziekbed. Zij kreeg de ruimte om dat proces te verwerken. Haar burgemeesterstaak werd waargenomen door Willem Urlings van november tot mei jl. toen zij haar taak weer op zich nam.
De keuze om in 2009 te solliciteren op de post in Almelo geeft Jon Hermans-Vloedbeld aan als een gezamenlijke keuze van haar man en haar. De geboortige Hengelose begon haar politieke carrière als gemeenteraadslid voor de VVD in de gemeente Losser waar zij ook wethouder werd. Haar eerste schreden naar het ambt als burgemeester volgden via een referendum in de gemeente Delfzijl waar zij het aflegde tegen medekandidaat Maritje Appel. In 2001 volgde een benoeming tot burgemeester van de gemeente Ouderkerk. In 2004 gevolgd door een benoeming tot burgemeester van de gemeente Ridderkerk om in 2009 weer op Twentse bodem te belanden met een benoeming in Almelo als opvolger van de vroegtijdig vertrokken Menno Knip. Jon Hermans-Vloedbeld benadrukte dat zij die keuze gezamenlijk met haar man is aangegaan maar dat zijn overlijden heeft gemaakt dat zij op zoek wil naar een nieuwe balans in haar leven.

Archief
Terug naar vorige pagina