Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
09-08-2015  

Finkers drukt de knop opening Heraclesstadion

 

ALMELO – Het werd wat enthousiast vertelt door Heracles-voorzitter Jan Smit dat Almelo-promotor en cabaretier Herman Finkers een belangrijke rol krijgt bij de opening van de ‘Kleine Kuip’,  het vernieuwde stadion zoals Dakar-coureur en supporter Gert Huzink dat beschreef via Twitter.
Volgens Finkers, in een reactie in Tc Tubantia, is het slechts een assisterende rol om samen met Smit, Nico-Jan Hoogma en NOS-presentator Tom Egbers de openingshandeling te verrichten. Finkers loflied ‘Angoan veur Heracles’ zal misschien nog wel te beluisteren zijn maar zeker niet live. ‘Jan Smit vroeg ik me of ik samen met hem en die anderen op een knop wilde drukken. En dat wilde ik wel. Volgens mij is dat ook het enige dat ik daar zondag ga doen: drukken!’

< Live wordt er echter ook gezongen. De Almelose zangeres Lille Mulder brengt het nieuwe clublied ten gehore. De tekst is van het drietal Albert Vondeling (Hart voor Heracles), Jaap de Carpentier-Wolf (TenCate) en liedjesschrijver Hans Louw, allen Almeloërs en dus trots op Heracles dat toch maar weer een jaar bijtekende voor de eredivisie. Lille Mulder kan zingen en zelfs 'völle better' dan Finkers, durven wij te beweren. In 1996 werd ze tweede in de SoundMix Show van Hennie Huisman achter Edsilia Rombley. Deze week nam ze het lied op muziek van Hans Louw op in de opnamestudio MWorks van Maarten de Groot. Vooraf aan de wedstrijd tegen NEC zal ze als Griekse godin verkleed in 'up tempo' het nieuwe supporterslied live ten gehore brengen. Zaak dus om vroegtijdig aanwezig te zijn in de “Kleine Kuip” die nog geen TenCate Stadion zal heten. Het stadion opent om 14.00 uur haar poorten voor de supporters om alles te bekijken. In de nieuwe omloop, die voorzien is van nieuwe catering- en toiletpunten, klinkt tot 15:15 live-muziek van verschillende artiesten. Ook zijn er activiteiten voor kinderen aan de korte zijde bij de vakken J, K en L. Om 16.45 uur begint de wedstrijd tegen NEC.

Archief
Terug naar vorige pagina