Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-05-2015  

Jumbo mag beginnen aan Bornerbroeksestraat

 

ALMELO – De Raad van State heeft de bezwaren van Plusmarkt Bornsestraat tegen de vestiging van concurrent Jumbo in het pand van een voormalig autobedrijf aan de Bornerbroeksestraat afgewezen. Ook de naastgelegen Aldi mag een uitbreiding realiseren. Daarmee staat de komst van Jumbo niets meer in de weg.
Het wordt de eerste Jumbo vestiging in Almelo dat eerder de supermarktketen C1000 overnam. Jumbo verkocht echter een deel van de C1000 supers aan Albert Heijn. De C1000 vestigingen in de winkelcentra Schelfhorst en Windmolenbroek worden binnenkort omgebouwd tot AH-supers. Albert Heijn heeft al vestigingen in het centrum en aan de Nieuwstraat. De laatste vestiging zou men willen verplaatsen naar de hoek Violierstraat/Bornsestraat maar de gemeenteraad stak daar een stokje voor vanwege klachten van omwonenden en vanwege de verwachte verkeersperikelen op de kruising.
Albert Heijn voert straks samen met Aldi met elk vier vestigingen in Almelo de ranglijst aan en Plus volgt met drie. Lidl volgt met twee evenals Dirk/Deka. Nettorama en Coop hebben één vestiging. De drukst beklante supermarkt volgens Retailgegevens in Almelo is echter de Nettorama aan de Ootmarsumsestraat.

Archief
Terug naar vorige pagina