Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-05-2015  

Roparun door Almelo op Eerste Pinksterdag

 

ALMELO – Het moet weer een feestje worden de estafetteloop Roparun op Eerste Pinksterdag 24 mei a.s. Almelo is weer etappeplaats en werd al drie keer uitgeroepen tot plezierigste ontvangstplaats op de route Hamburg-Rotterdam. De Almeloopers nemen dit jaar met twee teams deel aan de sponsortocht van 570 km met als doel geld op te halen voor mensen met kanker onder het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.
Roparun dat naast de estafettetocht van Hamburg-Rotterdam ook de estafettetocht Parijs-Rotterdam telt, haalde in haar bestaan al 62 miljoen euro op voor zorg voor mensen met kanker. Daarvan ging 150.000 euro als ‘winstpremie’ voor plezierigste ontvangstplaats naar palliatieve initiatieven in en rond Almelo.
Reden om er in het centrum van Almelo en Bornerbroek tijdens de Pinksterfeesten weer een dolle boel van te maken, want zo’n premie is nooit weg voor de zorg van patiënten in stad en ommeland.

Het publiek kan naast het massaal toejuichen, dat dit jaar al in Mariaparochie begint, tijdens de aankomst ook bijdragen door deel te nemen aan het ‘Running Dinner’op het Marktplein. Cateraar Brood met Spelen verzorgt dit sportieve buffet met diverse vleessoorten, pasta’s, salades en een heerlijk toetje van IJscotheek van Olffen. De kosten bedragen slechts 20,- euro per persoon inclusief een drankje. De helft van het bedrag wordt op de rekening van de Roparun gestort. Ontvangst met borrel en amuse vanaf 16.00 uur. Aanvang diner rond 18.00 uur. Aanmelden via runningdineralmeloopers@gmail.com. De inschrijving is definitief als het deelnamebedrag is overgemaakt op IBAN: NL38 RABO 0142 7063 53 t.n.v. Stichting Almeloopers. Zie ook: www.almeloopers.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina