Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-05-2015  

Geen Huttenland meer op de Schelfhorst?

 

ALMELO – Sinds jaar en dag wordt het zomervakantie evenement Huttenland georganiseerd aan de Veenelandenweg in de Schelfhorst. Jaarlijks vermaken zich ruim 400 kinderen als timmerman in de dop tijdens het evenement. In vroegere jaren was er zelfs even een tweede locatie aan de Bornerbroeksestraat maar dat bleek toen niet zo succesvol en werd ook een beetje kostbaar voor de gemeente en Scoop Welzijn.
Ondanks het jaarlijkse succes op de locatie Schelfhorst, heeft de organisatie nu besloten dit jaar geen Huttenland te organiseren aan de Veenelandenweg maar het evenement te verplaatsen naar Almelo Zuid.

Organisator Scoop omschrijft het zo; “Dit jaar kregen we de kans om Huttenland te organiseren op het terrein van het oude Nijrees aan de Bornerbroeksestraat. Deze mogelijkheid hebben we aangegrepen, zodat ons evenement ook makkelijker te bezoeken is voor kinderen uit de zuidelijke wijken van de stad.”

De beoogde locatie aan de Bornerbroeksestraat is de toekomstige locatie van bouwmarktgigant Hornbach en kan dus hooguit tijdelijk benut worden en die locatie is uiteraard ook weer moeilijk bereikbaar voor kinderen uit Almelo Noord en het Sluitersveld.
Maar wat is nu de werkelijke reden van de verhuizing, luidt dan de vraag?

Archief
Terug naar vorige pagina