Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-04-2015  

Tc Tubantia op speurtocht in oude stadhuis

 

ALMELO – Bij elke verhuizing gaat er wel wat mis. Zo ook bij de verhuizing van het ambtelijk apparaat van het oude stadhuis naar het nieuwe aan de Haven NZ. In de maanden vooraf was het al een aan- en afrijden van vrachtwagens voor de verwerking en vernietiging van papieren dossiers omdat in het nieuwe stadhuis formeel alleen met digitale dossiers wordt gewerkt.
Bureaus werden leeggeruimd omdat er in het nieuwe stadhuis geen vaste werkplek meer is en zo verdwenen ook oude aantekeningen en uitgeprinte emails in de overbodig geworden prullenbakken.
Opkopers en belangstellenden konden bieden op het oude kantoormeubilair en zijn druk doende het oude stadhuis leeg te halen. Vanuit de redactieburelen van Tc Tubantie in de bibliotheek keek het journaille toe en verwonderde zich dat men zomaar in en uit kon lopen.
Dat wekt natuurlijk de nieuwsgierigheid en zo toog een verslaggever naar de overkant om zelf een kijkje te nemen. Bij een omgevallen prullenbak, die kennelijk niet is verkocht, vond de verslaggever een vertrouwelijke notitie van een collegevergadering uit maart jl. over het plan voor een terrasboot aan de haven NZ en ook een uitgeprinte email aan voormalig wethouder Theo Schouten, nu burgemeester in Oldenzaal. In de mail uit 2009 feliciteerde een oud- raadslid Schouten met zijn benoeming tot tweede kandidaat op de kieslijst van de PvdA en werd hij geprezen op zijn verbindende bestuursstijl. Ook werd een mail gevonden met daarin een inlogcode van een topambtenaar en een beoordelingsformulier over een andere ambtenaar.
Tc Tubantia meldde de omissies waarop het college snel handelde door weer toegangscontrole in te stellen bij het oude stadhuis tot dit volledig geruimd is en de deuren echt op slot kunnen.

Archief
Terug naar vorige pagina