Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-04-2015  

Van Marle wil huur skybox Heracles continueren

 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo besloot twee jaar geleden op aandringen van de VVD om de huurovereenkomst van de skybox in de voetbaltempel van Heracles op te zeggen wegens noodzakelijke bezuinigingen. Heracles Almelo hield de gemeente echter aan de huurovereenkomst omdat het destijds geen vervangende huurder kon vinden. Sindsdien wordt de skybox voornamelijk bevolkt door collegeleden en beleidsambtenaren met hun connecties.
Nu de opzegging per einde van dit voetbalseizoen geeffectueerd kan worden, bepleit wethouder van financiën en sport Jan van Marle juist een verlenging van de huurovereenkomst, meldt De Roskam.
Dit ondanks de kerntakendiscussie en voorstaande bezuiniging van 15 miljoen euro die de basissport en tal van organisaties het nodige nadeel zal opleveren. Volgens Van Marle zijn er moverende sociale, economische en promotionele reden om toch een skybox te blijven huren.
Daar staat tegenover dat de door het ministerie van binnenlandse zaken en de provincie uitgevoerde financiële scan aangeeft dat de financiële huishouding van de gemeente dramatisch is en juist koerst op een artikel 12 status met het bijbehorende Rijkstoezicht indien niet snel orde op zaken wordt gesteld. Alleen al op het verliesgevende gemeentelijk grondbedrijf moet voor de tweede keer vijftig miljoen euro worden afgeschreven.

Archief
Terug naar vorige pagina