Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-04-2015  

De Slag om Ruigenrode in 150 foto's

 

ALMELO - De Slag om Ruigenrode in het Schelfhorstpark trok zaterdag een kleine 10.000 bezoekers en zondag ongeveer hetzelfde aantal. De organisatoren spreken zelfs van 30.000 bezoekers inclusief de opening en inspectie van de troepen op vrijdagavond. Hoeveel toeschouwers het ook werkelijk waren, zeker is het een evenement dat na de eerdere opvoering twee jaar geleden een plek heeft veroverd in een lijst van grotere evenementen als de jaarlijkse Profronde, de Almelose Ruiterdagen en het wat jongere HoBNob Muziek Festival.
In de Slag om Ruigenrode wonnen de geallieerden o.l.v. de Prins van Oranje het uiteindelijk van het Keizerlijk leger van Napoleon die zich als strateeg hier de meerdere moest erkennen in de Prins van Oranje. Liefst 1.200 kilo buskruit werd afgeschoten door zo’n 700 re-actoren uit vele landen van Europa die jaarlijks in evenzovele landen soortgelijke schouwspellen opvoeren. Over de Almelose uitvoering tijdens dit historisch festival zijn alle deelnemers zeer positief en het publiek eveneens gelet op de grote opkomst. Zo’n 95.000 euro bedroeg de begroting die grotendeels werd gesponsord door bedrijven en bijdragen van de gemeente Almelo, de provincie Overijssel en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

<< De Belgische acteur Jean Gerald Larcin als Napoleon en initiatiefnemer Martijn Makkinga met de aan ALS lijdende oud- fotograaf van AlmeloNieuws.nl Freek Buitenweg die met echtgenote Ria ook een kijkje kwam nemen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (149 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina