Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-04-2015  

Nog geen duidelijkheid lening Recon BV

 

ALMELO – Het college van B&W heeft meer tijd nodig om duidelijkheid te krijgen over de terugbetaling van een lening van ruim 272.000 euro aan Recon BV. Het bedrijf kreeg de lening om kansarmen op de Almelose arbeidsmarkt aan een baan te helpen en zou de lening voor 2017 terug moeten betalen mits men daartoe in staat is.
Het bedrijf vertrok echter al spoedig uit Almelo naar de Fokkerweg 175 Oude Meer Schiphol en heeft dus geen structurele werkgelegenheid voor de gemeente Almelo ontwikkeld, een van de voorwaarden voor de lening.
Omdat het college geen zicht had op de financiële huishouding, verzette de gemeenteraad zich tegen de door het college voorgestelde kwijtschelding van de lening en nam een motie aan om het bedrijf nader financieel te onderzoeken. Een groot deel van de raad wil in ieder geval het geld terug zien omdat Recon BV haar verplichtingen niet zou zijn nagekomen.
Schriftelijk heeft het college van B&W nu de gemeenteraad laten weten nog enkele weken tijd nodig te hebben om alle details in deze kwestie duidelijk in beeld te hebben.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina