Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-04-2015  

TMZ trekt bod op oude stadhuis in, sloop dreigt

 

ALMELO – Het college van B&W zit met de handen in het haar t.a.v. de toekomst van ht oude stadhuis. Het college wilde het bouwwerk van architect J.J.P. Oud verkopen aan zorginstelling TMZ die eerder te kennen gaf het voormalige stadhuis te willen verbouwen voor seniorenhuisvesting. Dat gaat echter niet door omdat TMZ het bod alsnog introk omdat het zich nu oriënteert op vestiging in de binnenstadslocatie de Hofkamp.
De plannen van twee andere aanbieders voor hergebruik van het voormalige stadhuis worden door het college van B&W afgewezen als zijnde te duur en/of onhaalbaar.
Het college van B&W wil daarom aan de gemeenteraad voorstellen om het net verlaten stadhuis te gaan slopen. Met sloop zal waarschijnlijk ook een bodemsanering noodzakelijk worden vanwege chemische restanten op de locatie waar ooit het bedrijf Palthe stond.

<< Op zaterdag 9 maart 1968 brandde de chemische wasserij van Palthe in de binnenstad af. Na afbraak werd de ruimte ingevuld met o.a. de bouw van het nu leegstaande stadhuis van architect J.J.P. Oud en het naastgelegen politiebureau en kantoorpand op de hoek Boddenstraat/Brugstraat.

Hieronder de omschrijving van het laatste bouwwerk van Oud op Architectuur.org


Archief
Terug naar vorige pagina