Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-04-2015  

Almelose politie op ‘oorlogspad´ in Den Haag

 

DEN HAAG / ALMELO – De vorming tot één Nationaal Politiekorps gaat gepaard met bezuinigingen van 230 miljoen euro en ook de salarissen zijn al enkele jaren bevroren. Dat zijn politiemensen goed beu en zij trokken vandaag massaal naar het Malieveld in Den Haag.
Aanleiding om dat vandaag te doen, was de overhandiging door Koning Willem Alexander van het nieuwe ‘vaandel’ van het politiekorps aan korpschef Gerard Bouman. Niet dat de plechtigheid werd verstoort, maar om aansluitend duidelijk te maken aan het kabinet en de Staten Generaal dat het genoeg is geweest en dat er een proportionele loonsverhoging moet komen. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) werd te kennen gegeven dat hij uiterlijk maandag betere voorstellen op tafel moet leggen voor een nieuwe politie-cao. Als dit niet gebeurt, dan gaan de bonden en hun leden over tot hardere acties.
Daarmee is het met de eisen nog niet gedaan voor de minister. Voorzitter Frank Giltay van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie luidde de noodklok over de reorganisatie. Giltay vindt dat de reorganisatie te snel gaat en dat er geld bij moet komen om die reorganisatie überhaupt tot een succes te kunnen maken. Volgens Giltay is het de grootste reorganisatie die er ooit in Nederland is geweest. "Het gaat om 68.000 mensen, dus dat is een ingewikkeld proces", aldus Giltay. Hij noemt de reorganisatie een opeenstapeling van problemen die het uit te voeren werk zwaar frustreren. Volgens Giltay zal de politiek en de burger genoegen moeten nemen met minder veiligheid als de knelpunten niet worden opgelost.
Ook de Almelose ‘Hermandad’ droeg haar steentje bij tijdens de demonstratie op het Malieveld. Vanmorgen vertrok een groep agenten per bus vanaf het politiebureau om eveneens in Den Haag te gaan demonstreren.
 

Archief
Terug naar vorige pagina