Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-04-2015  

Politie in actie voor betere cao

 

ALMELO – Een goede cao is niet meer van deze tijd, zo lijkt het als men de ledenbestanden van de vakbonden er op naslaat. Jongeren laten het massaal afweten t.a.v. een lidmaatschap en werkgevers willen alleen nog flexibel personeel. Men bedoelt daarmee aannemen en ontslag op het moment dat het de werkgevers goed uitkomt.
Anders was dat bij het personeel in de schoonmaakdiensten. Zij bevochten een betere cao door de werkgevers voor het blok te zetten.
Ook bij de politie is men het zat al jaren op de nullijn te zitten. Landelijk wordt actie gevoerd door alleen nog maar bonnen te schrijven voor grove verkeersovertredingen. Deze week ook een langzaam aan actie met tientallen voertuigen op de snelweg en donderdag deed Hermandad in Almelo een duit in het zakje door op de Koornmarkt aandacht te vragen voor de slechte betaling onder het bewind van het kabinet Rutte. Met de sirenes aan was het gedurende enkele minuten een hels kabaal dat in de komende weken nog vaker zal klinken zolang de nieuwbakken minister van veiligheid en justitie Ard van der Steur (foto) niet met betere voorstellen komt als zijn voorganger Ivo Opstelten.
 

Archief
Terug naar vorige pagina