Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
02-04-2015  

Rumoer over bezuiniging en Napoleon

Fotoreportage: Jan Bril
 

ALMELO - Een euroton moet de nog jonge stichting Almelo Promotie bezuinigen op dik 160 evenementen die het ondersteund met de gemeentelijke subsidie. De stichting werd een paar jaar geleden in het leven geroepen om Almelo meer in de publiciteit te brengen. De sinds decennia bestaande VVV werd daar als vereniging voor geofferd en het personeel ontslagen. Die informatietaak is sindsdien beperkt tot een kleine loketfunctie in de bibliotheek onder hoede van de nieuwe stichting Almelo Promotie. Maar de stichting lijkt geen lang leven beschoren nu het fors moet inleveren door de financiële situatie van de gemeente die op een artikel 12 status lijkt af te stevenen.

In het discussieprogramma Rumoer deden donderdagavond organisatoren van evenementen hun beklag. Voor de Atelierroute lijkt het volgend jaar over en uit te zijn wanneer de reserve is gesoupeerd, de organisatoren van het HobNob Festival kunnen met de lagere bijdrage geen goede line up neerzetten en de enige winstbrenger van alle Almelose evenementen de Almelose Ruiterdagen moet de helft inleveren van de subsidie van 13.500 euro. Een slordige 800.000 euro extra omzet brengt het 10 dagen durende evenement naar de regio waardoor hotellerie, campinghouders en middenstanders profiteren. Het grootste hippische evenement van Europa in de breedtesport bestaat volgend jaar 50 jaar maar de waardering door de lokale overheid lijkt tanende.

In Rumoer ook aandacht voor het tweede Historisch Festival over de periode dat Napoleon het bewind voerde over de Lage Landen. Het evenement trok de eerste keer in 2013 een massa publiek en wordt nu voor de tweede keer opgevoerd op 17, 19 en 19 april a.s. in het Schelfhorstpark. Ook hier dragen ondernemers flink bij net zoals aan de rijke historie van de Almelose Ruiterdagen en de Profronde, maar het gemeentelijk subsidiebeleid valt nauwelijks nog serieus te nemen en dat is een pijnpunt voor al die organisaties die hard moeten werken om hun evenement overeind te houden.

Fotoreportage (31 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina