Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
21-03-2015  

Almelo aan de slag voor NL Doet

 

ALMELO – Ruim 100 leerlingen van Csg ’t Noordik waren vrijdag aan de slag in het kader van NL Doet. Samen met de stichting Present en met assistentie van Soweco werden verdeeld in 10 groepen in totaal 103 leerlingen ingezet op negen locaties zoals o.a. in de tuinen van diverse Twentse Zorgcentra, bij Dierenopvangcentrum ’t Noorderbroek en in het Skulpturenpark Groeneveld om beelden schoon te maken (foto).
Soweco zorgde voor het materieel en de kennis van een zestal hoveniers en uiteraard werd ook kennis gemaakt met de bewoners van de zorgcentra waar werd geassisteerd. NL Doet is namelijk de dag van de zorgzame samenleving en participatie. Voor ’t Noordik was het de vijfde jaarlijkse NL Doet-dag.

Bij sportvereniging DRC 2012 aan de Rietstraat 222A zette het tweede team van de zaterdag zich in voor het inpakken van de papiercontainer. In de afgelopen periode hebben leden en buurtbewoners het oude papier bij de club afgeleverd om de clubkas enigszins te spekken. Elke morgen (behalve zondags) zijn er tussen 10.00 uur en 12.00 uur mensen van de club aanwezig om het oude papier in ontvangst te nemen.

Ook de Voedselbank deed mee aan NLDoet. Met behulp van de Rotary werd zaterdag in de voormalige St. Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat een rommelmarkt georganiseerd waardoor penningmeester Van Loon 1.000 euro kon bijschrijven op de rekening van de Voedselbank Almelo.

Bij wielerclub De Zwaluwen zette een tiental vrijwilligers zich in om het wielerparcours op eigen terrein gereed te maken voor de wedstrijden op Koningsdag. In de stromende regen werd gezwoegd en gebuffeld en bleef geen draad aan het lijf meer droog.

Archief
Terug naar vorige pagina