Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-03-2015  

Denk mee over een goed openingsidee, stadhuis


Waarnemend burgemeester Willem Urlings met raadslid Ugur Çete als chauffeur.
De fotomontage is geleend van AlmeloAnders.nl
 

ALMELO - Maandag 30 maart a.s. wordt het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ in gebruik genomen. De officiële opening volgt op woensdag 27 mei. Reden voor de feestcommissie voor een oproep aan inwoners, clubs en verenigingen om hun talent te laten zien. Een opening voor en door de Almelose samenleving, met als rode draad het leven van Roos uit de succesvolle stadsmusical Van Katoen en Nu en haar toekomst in de stad. Inwoners, verenigingen en clubs worden uitgenodigd mee te denken, mee te schrijven, mee te doen en ideeën aan te dragen. Als podium dienen het nieuwe stadhuis én de waterboulevard.
Spontaan hebben zich al gemeld Sursum Corda, shantykoor De Oostvaarders, de organisatoren van het Twentse Lente Festival en het Pleinconcert en diverse spontane reacties van individuele burgers en de organisatie achter de stadsmusical Van Katoen en Nu en enkele vrijwilligers. Zij vormen nu samen de organisatie voor de stadhuisopening.
Rode draad door de activiteiten is Roos, het meisje dat in Almelo opgroeit, in het stadhuis haar eerste rijbewijs ophaalt en straks misschien wel haar ja-woord geeft in de nieuwe trouwzaal.

Ideeën, initiatieven, verhaallijnen en suggesties worden verzameld via de websites www.nieuwgezichtvandestad.nl of www.vankatoenenstraks.nl. Op basis van alle ideeën stellen het creatieve team achter de stadsmusical en het stadscomité samen een definitief verhaal én programma samen. In verband met de organisatie en de voorbereidingstijd ontvangt de organisatie de initiatieven en ideeën graag voor eind maart 2015.
Het totale budget voor het openingsfeestje bedraagt 250.000 euro, maar de feestcommissie o.l.v. oud- raadslid Gina Rozema (D66) tracht de helft over te houden.
 

Archief
Terug naar vorige pagina