Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-03-2015  

Team PANalytical fietst voor Ronald McDonald

 

ALMELO – Tien medewerkers van PANalytical uit Almelo doen mee aan HomeRide 2015, een spectaculaire fondsenwervende fietstocht voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Deelnemers aan deze tocht fietsen in teamverband non-stop van Groningen naar Maastricht, langs Ronald McDonald Huizen en Ronald McDonald Vakantielocaties. Op zaterdag 27 juni zal om 12.00 uur in Groningen de vijfde editie van de HomeRide worden gestart en op zondag 28 juni zal in Maastricht worden gefinisht. Het doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De landelijke organisatie hoopt dat zich dit jaar rond de 100 teams inschrijven.

500 kilometer
De 500 kilometer lange HomeRide gaat van Groningen via Zwolle, Amsterdam, Leiden, Den Haag, Tilburg, Veldhoven naar Maastricht. Het doorkruisen van Nederland, het fietsen in de nacht en de bijzondere sfeer maken van deze uitdagende tocht een unieke ervaring. Het team van PANalytical bestaat uit 10 personen die de HomeRide in estafetteverband gaan fietsen. Naast het team van fietsers zal ook een ondersteuningsteam worden opgesteld die zorgt voor allerhande logistieke en andere ondersteuning.

Fondsenwerving
We doen mee om op deze manier een bijdrage te leveren aan een ontzettend goed doel. We zijn allemaal wel eens in onze privéomgeving in aanraking gekomen met (ernstig) zieke kinderen. Deze kinderen weten vaak niet wat er allemaal gebeurt en zijn dan erg afhankelijk van hun ouders, al was het alleen maar om een vertrouwd gezicht te zien of een vertrouwde stem te horen. Als een kind een operatie moet ondergaan, of gedurende de onderzoeksfase een tijdje in het ziekenhuis moet verblijven, is dat psychisch een grote belasting voor een kind. Door de mogelijkheden van een overblijf/overnacht plaats voor de ouders in de nabijheid van het ziekenhuis kunnen ze netto veel meer tijd doorbrengen bij hun zieke kind. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt deze helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. Niet voor niets noemen ze de Ronald McDonald Huizen vaak een "thuis ver van huis".
 

Archief
Terug naar vorige pagina