Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-01-2015  

Akkoord met gemeente over binnenstad

 

ALMELO – Het college van B&W heeft overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar Urban Interest en woningstichting Beter Wonen over de vernieuwing van de binnenstad rondom het Waagplein, Markt en de toekomstige Waterboulevard. Het plan voorziet in sloop van een deel van de Kloosterhofflat, het huidige C&A en de huidige McDonalds.

Eerst slopen dan bouwen
De sloop van McDonalds moet ruimte maken voor de toekomstige Waagstraat die het Waagplein en het kleinere Marktplein moet verbinden. Reden is de uitbouw van de gevel van het voormalige V&D pand, de gevel van Duthler en de vernieuwing van de entree van de Galerij.
Verder wordt het leegstaande deel van de Kloosterhofflat en het huidige C&A (met aanliggende winkeltjes) gesloopt om ruimte te maken voor de Waterboulevard met havenkom en nieuwe winkelruimte met 39 woonappartementen (met parkeergelegenheid) van Beter Wonen. Het voormalige pand van Scheer & Foppe wordt daarin geïntegreerd.
Beter Wonen moderniseert eveneens het gespaarde deel van de Kloosterhofflat. Hier ontstaan 24 gemoderniseerde appartementen die per lift bereikbaar zijn met eigen berging en parkeerplaats. Op de bovenverdiepingen van het voormalige pand van V&D aan het Waagplein realiseert Beter Wonen 30 appartementen. Alle appartementen van Beter Wonen zijn bereikbaar voor sociale huurders. De gemeenteraad besluit op 10 februari a.s. over het aangepaste plan.

Havenkom
De Havenkom wordt kleiner dan eerder beoogd. Toch moet binnen 10 jaar de havenkom aan de Markt ook bereikbaar zijn voor schepen in de klasse 4. Vooralsnog wil de gemeente vaste bruggen aanleggen die op termijn beweegbaar zullen zijn om scheepvaart mogelijk te maken. Voorlopig geldt die bereikbaarheid volgens plan eerst roeiboten en kano’s. 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina