Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-01-2015  

Ook in Almelo demonstratie na aanslag Parijs

 

ALMELO – Op initiatief van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb en de Amsterdamse burgemeester Van der Laan heeft het Genootschap van Burgemeesters opgeroepen om vanavond om 18.00 uur te demonsteren als protest tegen de liquidaties van journalisten van het Franse satirische blad Charlie Hebdo in Parijs.
In Almelo, Kampen, Losser en Zwolle is die oproep inmiddels overgenomen net zoals in Rijssen/Holten waar burgemeester Hofland de bewoners oproemt om naar de raadszaal te komen voor het houden van een minuut stilte.

Lees ook:

Franse politie kent daders aanslag Charlie Hebdo
Moord op cartoonisten is aanslag op vrijheid

 

Raadslid Bert Hümmels organiseert op eigen manier mede een protest na de aanslag in Parijs. Niet om 18.00 uur zoals in de rest van ’t land maar bij zonsondergang op de Koornmarkt. Onderstaande email slingerde Hümmels de wereld in.

Wie doet mee? Maak een gebaar!
Maak een statement!
Samen voor vrede en vrijheid!
Samen voor liefde!
Samen voor licht in de duisternis!

Voorbeelden van acties in Almelo!

Vandaag donderdag 8 januari!
16.41u vrede voor vrijheid! Zonsondergang stilstaan op de Koornmarkt! Neem pen en mobiel mee! Symbool voor persvrijheid! Mobiel symbool voor nieuw licht in de duisternis! Hand op het hart! Mobiel licht op de grond tussen je voeten. Pen/potlood in de lucht voor persvrijheid! Komt allen! Vorm kringen! Wees stil! 16.30u aanwezig. 16.41u start vrede en vrijheidsdemonstratie!
Vrijdag 9 januari allemaal naar Zakelijk Almelo 16.00u in het Polman stadion op dezelfde wijze aandacht vragen voor vrijheid!
Zaterdag 10 januari 17.00-18.01u! Vervolgacties op de Koornmarkt!

Je suis Charlie
LIEFDE OVERWINT ALLES!


Naschrift redactie:

De opmerking van Hümmels om naar de bijeenkomst van Zakelijk Almelo te gaan op vrijdag 9 januari in het Polmanstadion betreft geen bijeenkomst van Zakelijk Almelo. Deze wordt tweemaandelijks gehouden op maandag in het Theaterhotel.
Ook de oproep voor demonstratie op zaterdag gaat bij nader inzien van Hümmels, niet door.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina