Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
28-11-2014  

René Froger trapt Lions actie Voedselbanken af

 

VOORBURG/ALMELO – Niemand minder dan René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland, verrichtte afgelopen zaterdag in Voorburg de aftrap van de Kerstactie van Lions Club “Koffie voor de voedselbanken. Een actie die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd door de gezamenlijke Lions Clubs in Nederland”.
Zo ook de Lions Club Almelo dat vorig jaar 185.000 DE-punten inzamelde, goed voor 2.000 pakken koffie voor de Voedselbank Almelo.
“Dit is een geweldig initiatief en nodig ook”, zegt Froger. “Iedereen vindt het maar heel gewoon om een kopje koffie te kunnen drinken, maar er zijn zoveel mensen voor wie het helemaal niet zo gewoon is, waarvoor het simpelweg ook te duur is. Koffie verbroedert en eigenlijk is koffie het symbool van saamhorigheid”, zei een enthousiaste René Froger. “Ik ga zelf ook nog eens kijken in mijn keuken en zal de mensen in mijn buurt oproepen om de DE-waardepunten in te leveren. Maar laten we maar snel beginnen met tellen”. Als aftrap pakte hij spontaan een grote hand vol waardepunten en gooide die als een regen in de lucht.
De Lions Club Almelo hoopt dat de aftrap van Froger aanstekelijk werkt, om ook in Almelo weer een regen aan DE-bonnen in te zamelen. Het mooie is, dat koffiebrander Douwe Egberts het resultaat nog eens met 15 procent verhoogd als extra premie voor de Voedselbank.

De inleveradressen in Almelo zijn:
Dierenkliniek Almeloord, Bornsestraat 102, 7607 KT Almelo
Bloem Goud- en Edelsmederij, Doelenstraat 2, Almelo
Theaterhotel Almelo, Schouwburgplein 1, Almelo
TKC (Tandheelkundig Centrum), Hospitaalweg 2, Almelo
HOF 88, Elisabethhof 4, Almelo

Meer info: www.lionsalmelo.nl

 

Archief
Terug naar vorige pagina