Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
27-11-2014  

Energiek Almelo Award 2014 voor Riwald


Ewald en Gert Huzink met de Energiek Almelo Award 2014
 

ALMELO – Tijdens het symposium van het Maatschappelijk & Economisch Radarwerk van Almelo, Energiek Almelo woensdagavond in het Theaterhotel, werd door voorzitter Han Hammink de Energiek Almelo Award 2014 uitgereikt aan de gebroeders Ewald en Gert Huzink van Riwald Recycling. Het bedrijf in de verwerking van metalen dat groot werd door opdrachten uit Duitsland na de val van de muur en het cleanen van oorlogstuig op de Falkland eilanden, is inmiddels een der grootste in oost Nederland en verkrijgt haar aanvoer van metalen grondstoffen voor hergebruik uit binnen- en buitenland. De verwerking van de metalen gaat middels een der modernste versnipperaars en selecteermachines die er bestaan. Ook werd het bedrijf geprezen voor de financiële ondersteuning aan sportverenigingen en bijvoorbeeld de rallysport door deelname aan de Dakar rally met een eigen team. Ewald en Gert Huzink droegen de Award op aan hun vorig jaar mei overleden broer Richard, de grondlegger van het bedrijf dat tussen de 40 en 50 miljoen euro per jaar aan omzet draait..
Riwald Recycling werd door de jury verkozen boven de eveneens internationaal spraakmakende Almelose onderneming Buurtzorg en Henk ter Horst Mode van ondernemer Patrick Meulenbeld.

Tijdens het symposium sprak Prof. Wim de Ridder van de Universiteit van Twente over doorbraakinnovaties die de komende jaren de gezondheidszorg, de energiemarkt en de agrarische sector zullen veranderen. De Ridder voorspelde meer vrije tijd, en verminderde omzetten door toenemende zelfwerkzaamheid, Futuroloog De Ridder is Member of the World Futures Society.

Foto: Coen Mulder

Archief
Terug naar vorige pagina