Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-11-2014  

25 aanbieders huishoudelijke hulp in 2015 in Almelo

Keuze uit 25 zorgaanbieders huishoudelijke hulp in Almelo
 

ALMELO - De gemeente Almelo en 11 andere Twentse gemeenten doen niet kinderachtig met het aantal aanbieders van huishoudelijke hulp in 2015. Inwoners van de 12 Twentse gemeenten die een indicatie hebben voor huishoudelijke hulp, mogen maar liefst kiezen uit de volgende 25 aanbieders; Aster Zorg, Attent BV, Attent Wmo, Beter Thuis Wonen Thuiszorg, BiOns BV, BTK Zorg, Deva Zorg en Welzijn, Harmonie Zorg, Kristal Welzorg Groep, Madeliefje Thuiszorg, Nederlandse Provincie Karmelieten, Olcea Nieuwe Zorglandschap BV, Solace ATC, Stichting Skoel, Stichting Wijk-Zorg, Thuisteam Twente / ICare4U Zorg BV, Thuiszorg Anahid BV, Thuiszorg Longlife, TSN Thuiszorg BV, Tzorg, Vitaal Thuiszorg, Zorg en Plezier, ZorgAccent, Zorggroep Manna en ZorgPlus Twente.

Toch is er een fikse verandering op til. De toegekende huishoudelijke hulp is niet op basis van uren, maar op basis van het hoogstnoodzakelijke. Vooraf wordt dus in overleg met de cliënt bepaald wat hoogst noodzakelijk is om een leefbaar huis te houden. Cliënten moeten zich dus vooraf bezinnen in de keuze wat belangrijk is want de gemeente betaald niet meer zoals voorheen het aantal uren, maar het beoogde resultaat. Reden is de beperktere subsidie van het Rijk.

Aanbesteding
De 25 aanbieders die inwoners van Almelo ondersteunen, zijn naar voren gekomen uit een aanbesteding voor huishoudelijke hulp. Hierbij werkte de gemeente samen met twaalf Twentse gemeenten. In 2015 mogen 25 aanbieders in huishoudelijke ondersteuning leveren. Met deze aanbieders sluit de gemeente raamovereenkomsten. Het grote aantal partijen dat nu gecontracteerd is, betekent voor inwoners maximale keuzevrijheid. Tegelijk betekent het dat veel inwoners in 2015 contact houden met het zorgbedrijf dat hen nu ook ondersteunt. De huidige contracten met de zorgaanbieders voor hulp bij het huishouden lopen af op 31 december 2014.

Archief
Terug naar vorige pagina