Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-11-2014  

Zestien basisscholen bij Week van de Techniek

 

ALMELO – Liefst 16 Almelose basisscholen hebben deelgenomen aan de jaarlijkse Week van de Techniek. Doel het laten wat techniek inhoud en welke toekomstperspectieven dat met zich meebrengt. Vooral met dat laatste zit het wel goed, want in de techniek zijn vele banen voorhanden die amper gevuld kunnen worden ondanks dat de beloning naar behoren is.
Reden voor de bedrijven Boessenkool BV, Bolletje, Cogas, Dumocom, BVFalco, Groothuis Woningbouw, Loohuis-Meulenbelt, Munsterhuis, Sensata Technologies Holland, BVSpit, en Urenco om deze vijfde Week van de Techniek te organiseren waarbij de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen een kijkje konden nemen in de bedrijven en zelf aan het werk konden met de opdracht bruggen te ontwerpen en te bouwen. De resultaten werden tentoongesteld op het Pius X College aan de Van Renneslaan, waar uiteindelijk na jurering wethouder Claudio Bruggink de prijzen mocht uitreiken.

De prijs voor de origineelste brug werd gewonnen door Daphne Gierveld uit groep 6C van basisschool De Mare.
De prijs voor de brug waarin technisch vakwerk aanwezig is ging naar basischool De Fakkel.
De prijs voor het groepswerkstuk ging naar SBO De Oosteres.
In de categorie Sketch-Up wonnen Iris Ruepert, Amber Hermelink, Emma Morsing van basisschool De Noorderborch met een complexe brug, geschikt voor zowel auto’s als voetgangers, waarbij ook nog gedacht werd aan mensen die slecht ter been zijn.

 

Archief
Terug naar vorige pagina