Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-10-2014  

Januari start renovatie wooncentrum De Koppel


De Koppel in de jaren '60 van de vorige eeuw. Voor de deur nog de dubbele overweg. Nu is het spoor verdiept.
Archieffoto: gemeente Almelo
 

ALMELO – ZorgAccent gaat in januari starten met de renovatie van woonzorgcentrum De Koppel aan de Brouwerijstraat. Onder de noemer ‘Wonen met een Plus’ moet De Koppel een beschermde zelfstandige woonplek worden met indien nodig beschikbare ondersteuning en zorg. Ook zijn er aanvullende diensten beschikbaar zoals de maaltijdvoorziening uit eigen keuken, een kapper en een fysiotherapeut.
De Koppel krijgt een Grand café dat ook beschikbaar is voor ouderen uit de wijk en tevens komen er verhuurbare ruimtes voor verenigingen in de buurt. In De Koppel wonen senioren zelfstandig en zit de Plus in de extra diensten die ZorgAccent aanbiedt. De koerswijziging van ZorgAccent is nodig omdat het Rijk de regels voor seniorenzorg heeft aangepast op zorgzwaarte en opname in verpleegtehuizen. De formule ‘Wonen met een Plus’ moet er juist voor zorgen dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen.
ZorgAccent past de formule ‘Wonen met een Plus’ ook toe in andere wooncentra zoals Het Liefferdinck in Den Ham en ’t Flierborgh In Vroomshoop. De renovatie van De Koppel moet medio 2015 klaar zijn.
 

Archief
Terug naar vorige pagina