Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
22-10-2014  

Afscheid Nolda Schepers bij Boodschappenmand


Zo poseerde Nolda Schepers vaak, indien een bedrijf of instantie weer een gift schonk aan de Boodschappenmand.
Hier op een archieffoto van fotograaf Jan Bril uit 2011.
 

ALMELO – Het project Boodschappenmand werd in 1994 gestart vanuit de diaconie van de Noorderkerk. Als diaken werd Nolda Schepers geconfronteerd met armoede in Almelo en met de voor haar kenmerkende voortvarendheid vroeg zij de Almelose samenleving aandacht en financiën beschikbaar te stellen om de wekelijkse vraag naar boodschappenmanden te lenigen.
Haar woning was soms een pakhuis, want daar werden geschonken en ingekochte goederen verdeeld over meerdere boodschappenmanden om de nood van stadgenoten te ledigen. Haar man Herman gaf daarbij volledige ondersteuning om het nuttige werk voor de minder bedeelden te kunnen uitvoeren.

Nu na 20 jaar geeft Nolda Schepers het stokje over aan andere vrijwilligers. Fysiek gaat het op haar leeftijd allemaal wat minder ondanks alle betrokkenheid met burgers in problemen. Het doet haar goed dat de continuïteit is gewaarborgd en dat een grote groep vrijwilligers o.l.v. Rie Zeillemaker en Henk van Rooij er voor zorgt dat wekelijks de voedselpakketten worden samengesteld en bezorgd. Dat hoeft allemaal ook niet meer vanuit haar huis, want Aws Beter Wonen heeft daarvoor inmiddels ruimte beschikbaar gesteld.
Voor Nolda Schepers komt het formele einde op donderdag 23 oktober tijdens een afscheidsdiner met alle vrijwilligers in restaurant Casa Santa Maria, waar haar ongetwijfeld de nodige lof zal worden toegezwaaid.

Archief
Terug naar vorige pagina