Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-10-2014  

Caiway via Cogas duurder dan elders


Caiway is buiten het Cogas-gebied 2,45 euro per maand voordeliger!
 

ALMELO – Er is veel ophef over de verplichte overstap van Cogas-klanten via het glasvezelnetwerk van de Twentse netwerkbeheerder. Verplicht afscheid nemen van Ziggo schiet velen in het verkeerde keelgat. Vooral de wijziging van het emailadres stuit bedrijven en burgers tegen de borst.
Cogas schermt met kwaliteit en vergelijkbare kosten, maar wat blijkt, reguliere aanbieding van Caiway-pakketten zijn elders na zes introductiemaanden 2,45 euro per maand goedkoper.
Op 28 oktober a.s. wil de VVD in Almelo een interpellatiedebat over de verplichte overstap. Een overstap die in september 2013 al werd besloten met instemming van de aandeelhouders. De gemeente Almelo is de grootste aandeelhouder van Cogas Infra.
In het glasvezelnetwerk hebben de gemeenten een minderheidsaandeel. Cogas Kabeltelevisie N.V. werd op 5 november 2013 verkocht aan investeerder CIF (het Communication Infrastructure Fund) met terugwerkende kracht per 1 juli 2013. CIF wordt beheerd door Bouwfonds Reim, dat deel uitmaakt van de Rabo Vastgoedgroep, een dochteronderneming van de Rabobank Group. CIF is ook eigenaar van Caiway. De gemeenteraadsleden van de aandeelhoudende gemeenten hebben dus in 2012 zitten slapen toen de deal met CIF aan de gemeenteraden werd voorgelegd ter goedkeuring.

Lees het jaarverslag 2013 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina