Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-10-2014  

Obs Compaan maakt lip dup glascampagne

 

ALMELO – Onder het motto ‘Glas in ’t Bakkie!’ maakten leerlingen van basisschool de Compaan zich sterk voor het meer inzamelen van glas. In een lip dub van enkele minuten gaan ze dat laten zien. De opnames daarvoor werden vrijdagmiddag gemaakt in en rond de school aan de Kolibrie 26 in Almelo.
Wethouder Javier Cornelissen figureerde mee in de tocht van de school naar de glasbak op het parkeerterrein van winkelcentrum De Gors. Gezamenlijk werd het meegebrachte glas in de bak gekieperd en ook was er een verrassing voorbereid door het VIP Team van de Glasbaktour.

Belangrijke boodschap ook. Een beetje restjes en doppen op de fles is geen bezwaar. Dat wordt bij de recycling gescheiden. De leerlingen van de Compaan en de gemeente Almelo willen dat het ingeleverde aantal gesorteerde kilo’s glas op jaarbasis omhoog gaat. Nu is dat 16 kilo per inwoner. Die stijging is realiseerbaar, omdat uit sorteerproeven van ingeleverd huishoudelijk afval blijkt dat er gemiddeld per inwoner ook nog 9 kilo jaarlijks ongesorteerd wordt afgevoerd.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina