Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-10-2014  

Alexandra verhuurt als pension voor Polen

 

ALMELO – De voormalige inrichting Huize Alexandra aan de Vriezenveenseweg in Almelo is voor een periode van 10 jaar verhuurd aan het Almelose bedrijf Marquette Detachering, voor het huisvesten van zo’n 70 Poolse werknemers.
Eerder was Marquette Detachering al in beeld als mogelijke koper, maar de gemeente Almelo kocht het justitieonderkomen voor het symbolische bedrag van één euro om het te slopen en de grond toe te voegen aan de strategische voorraad.
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) informeerde echter bij de gemeente om er asielzoekers onder te brengen als uitbreiding van het naastgelegen AZC. Die belangstelling vormde een belemmering voor snelle sloop. Omdat ook Marquette Detachering belangstelling had, koos de gemeente voor het alternatief om er Poolse werknemers te huisvesten.
Marquette Detachering kocht onlangs ook via een omweg Residence Het Lageveld van de Almelose vastgoedondernemer Voskamp. Het naastgelegen Villapark Lageveld was al jaren van Marquette Detachering waar ook Poolse werknemers zijn gehuisvest. Dit tot leedwezen van Voskamp, die handhaving van recreatiebestemming eiste van de gemeente Wierden. Onlangs kondigde de gemeente Wierden een dwangsom aan, nadat het eerder dit jaar juist beloofde om het bedrijf nog maximaal 3 jaar de ruimte te geven om elders huisvesting voor de Poolse werknemers te realiseren.
Marquette Detachering gaat het park van Voskamp nu met 31 vakantiewoningen afbouwen om deze daarna te verkopen. De bungalows in het naastgelegen Villapark Lageveld blijven dan gebruikt worden voor tijdelijke huisvesting van Poolse werknemers. Het bedrijf heeft in Almelo, Wierden en Den Ham ook al woningen gekocht om er werknemers onder te brengen.

Lees ook: Kapitaalvernietiging rond Huize Alexandra en lees dit

Archief
Terug naar vorige pagina