Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
08-10-2014  

Beter Wonen bouwt 26 sociale appartementen

 

ALMELO - Aan de Thorbeckelaan in Almelo, waar voorheen een gebouw met 36 portiekflats stond, bouwt Beter Wonen 26 nieuwe appartementen in de sociale huurklasse geschikt voor kleine huishoudens (1 tot 2 personen).
Hierbij is een samenwerking gezocht met RIBW Groep Overijssel. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de oplevering is gepland medio 2015. Alle woningen zijn op dit moment al verhuurd. Beter Wonen zet zich blijvend in voor betaalbaar en goed wonen voor mensen met een bescheiden inkomen.

Samenwerking RIBW Groep Overijssel
De RIBW Groep Overijssel (Regionale Instelling Begeleiding bij Wonen Werken en Welzijn) is al jaren actief in Overijssel en heeft ook in Almelo diverse locaties. De RIBW begeleidt mensen met een psychische beperking, met als doel dat zij zo zelfstandig mogelijk wonen en deelnemen aan de maatschappij. De mensen die in de appartementen aan de Thorbeckelaan gaan wonen, krijgen begeleiding vanuit een deskundig team, dat 24-uurs bereikbaarheid biedt en een kantoor vlak in de buurt heeft. Rik Gockel van Beter Wonen vertelt : “De bewoners die volgend jaar hier komen wonen, zijn opgegroeid in of rondom Almelo en zijn heel blij dat ze een kans krijgen zelfstandig te kunnen wonen.”

Binnentuin met omwonenden
Door de nieuwbouw van de appartementen ontstaat er aan de achterzijde een binnentuin. Samen met omwonenden en het RIBW is een ontwerp gemaakt dat zorgt voor een goede verbinding en gebruik van het groen tussen de bestaande bebouwing (Appelstraat en Kalkovenweg) en de nieuwbouw.

Start bouw
Peters & Lammerink architecten uit Hengelo is de architect van het woongebouw aan de Thorbeckelaan. Nikkels Bouwbedrijf uit Twello verzorgt de bouw. De bouwwerkzaamheden zijn gestart. Naar verwachting aan het einde van het tweede kwartaal van 2015 de oplevering.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina