Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
07-10-2014  

Na Urenco nu Buurtzorg Almelo beste werkgever

 

AMSTERDAM/ALMELO – De beste werkgever van Nederland 2014 komt weer uit Almelo. Het Almelose Buurtzorg is de opvolger van Urenco in de categorie met meer dan 1000 werknemers. Oprichter Jos de Blok van de stichting Buurtzorg Nederland won de jaarlijkse verkiezing van Effectory en Intermediair met een score van 8,7 en kreeg de onderscheiding uitgereikt in het Amsterdamse DeLaMar Theater. Urenco eindigde vorig jaar samen met KLM als eerste.

Buurtzorg Nederland werd tot winnaar gekroond vanwege werkplezier en een "goede fit tussen medewerker en organisatie". Volgens oprichter Jos de Blok kent de stichting geen hiërarchie en stellen verpleegkundigen zelf hun teams samen. "Wie zit er nou te wachten op een leidinggevende?", aldus De Blok die met zijn bedrijf eerder al internationale aandacht trok uit de USA, Zweden en Japan.
Buurtzorg werd in 2011 en 2012 ook al eens eerste. In de jaren 2011, 2012 en 2013 won Buurtzorg eveneens de Gouden Gazelle van het Financieel Dagblad, als snelst groeiende onderneming. Buurtzorg telt inmiddels 8.700 werknemers die hoofdzakelijk als zelfstandige wijkteams o.l.v. een verpleegkundige werkzaam zijn in de zorg.
Zie ANP video-compilatie op YouTube

Archief
Terug naar vorige pagina