Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-10-2014  

Almelo voor 3e keer keer op rij Roparunnerstad

 

ROTTERDAM/ALMELO – De gemeente Almelo is voor de derde keer op rij verkozen tot Roparunnerstad. Teamcaptain Ben Kamphuis van de Almeloopers ontving vrijdag samen met wethouder Claudio Bruggink in de Sint Laurenskerk te Rotterdam het bijbehorende beeld, de Roparunner, em een cheque van 50.000 euro uit handen van Roparun-ambassadeur Nelli Cooman.
Wethouder Bruggink noemde de keuze tot winnaar van beste doorkomststad in de route Hamburg-Rotterdam opmerkelijk, na de voorgaande zeges in 2013 en 2012. “Ik ben trots op de stichting Almeloopers die met de vrijwilligers en met hulp van bewoners en bedrijven voor de derde keer op rij zo’n fantastisch evenement in Almelo hebben georganiseerd. Deze prijs is een kroon op hun werk”, aldus Bruggink. De Almeloopers gaan het bedrag in samenspraak met de gemeenten in de regio Almelo besteden aan goede doelen in palliatieve zorg, de doelstelling die past bij Roparun. Almelo werd deze keer nipt eerste voor Zutphen, terwijl Ede als derde eindigde. Apeldoorn kreeg de hoogste aanmoedingingsprijs. Men zit Almelo dus op de hielen!
In de route Parijs-Rotterdam lijkt de Belgische stad Zele een abonnement te hebben om door de deelnemers tot fantasierijkste en leukste doorloopstad te worden gekozen. Ossendrecht werd tweede en Bergen op Zoom derde.

Roparun begon in 1992 als estafetteloop van Rotterdam naar Parijs t.b.v. van de verzorging van patiënten met kanker. In het eerste jaar werd 45.000 euro bij elkaar gesprokkeld maar het totaal bedraagt 22 jaar later inmiddels 62 miljoen euro.
In 2012 werd er voor het eerst ook gestart vanuit Hamburg en eerder al was de loop van Rotterdam naar Parijs omgekeerd in Parijs-Rotterdam, zodat beide routes van meer dan 500 km nu eindigen op de Coolsingel.

Roparun 2014 bracht totaal een bedrag op van 5,2 miljoen euro. Het leeuwendeel wordt daarbij bij elkaar gelopen door de deelnemende gesponsorde teams. De Almeloopers liepen dit jaar 30.235,35 euro bij elkaar, een 27e plek in de financiële barometer van 2014.
Roparun 2015 start op zaterdag 23 mei vanuit Hamburg en Parijs om op 25 mei (2e Pinksterdag) te eindigen op de Coolsingel in Rotterdam.
De inschrijving daarvoor is reeds geopend. Aan de estafetteloop nemen jaarlijks zo’n 8000 lopers mee in teamverband, elk begeleid door een verzorgingsteam. De Almeloopers gaan in 2015 zelfs met twee teams van start.
Mocht de interesse zijn gewekt om ook een team te formeren? Stuur dan een email naar info@roparun.nl of neem telefonisch contact op met Roparun via 010-434 1165.

Archief
Terug naar vorige pagina