Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-04-2014  

Zeven lintjes waarvan één posthuum in Almelo


Fotoreportage: Coen Mulder
 

ALMELO – Één dag voor Koningsdag was het lintjesregen in Almelo. Het waren er deze keer zeven in getal en allen werden benoemd in de Orde van Oranje Nassau. Daarbij werd eerder in de week zelfs postuum een lintje overhandigd aan de familie van Gerrit Tijhof die onlangs is overleden. Toch een blijk van postume waardering van Koning Willem Alexander en zoals burgemeester Jon Hermans terecht opmerkte tijdens de plechtigheid in de Burgerzaal: ‘Zo’n onderscheiding krijg je niet zomaar daar moet je echt iets voor hebben gedaan’. Voor Gerrit Tijhof was dat zijn bestuurlijke inzet voor ’t jeugd- en wijkwerk in ’t Veurbrook en de volkstuin bij ’t Veurbrook, zijn redacteurschap voor de wijkkrant de Veurbode en de vele jaren van inzet voor het Wijkplatform Ossenkoppelerhoek en 18-jarig lidmaatschap van de Ondernemingsraad van NS. ‘Wat zou hij trots geweest zijn’, eindigde Hermans.

Ook de heer Türker Atabek werd onderscheiden voor zijn vele werk voor de samenleving. Een bruggenbouwer sinds 1974 als tolk, als gemeenteraadslid, als mede-oprichter van de stichting Onderlinge Hulp Werk Almelo en als adviseur voor talrijke Almeloërs van buitenlandse afkomt om hen te helpen hun weg te vinden in het nieuwe Vaderland en als mede-stichter van de Yunus Emre moskee.

Oud-middenstander Frits Berkhof kreeg zijn onderscheiding voor zijn drijvende kracht achter het, Ondernemers Kollektief Almelo (OKA) en zijn inzet voor de Vereniging De Sociëteit tot Nut en Vermaak.

Bert ten Brink, werd benoemd voor zijn inzet als jeugdtrainer bij Alphense Boys, zijn inzet voor de KNVB als lid van de stafcommissie, als voorzitter van de Onderofficiersvereniging in het NAVO-hoofdkwartier in Mönchen-Gladbach en als hoofd van de Diaconie van de Oecumenische Geloofsgemeenschap De Bleek in Almelo. Ten Brinke was bovendien actief lid van operette en musicalvereniging Servus. ‘Onbaatzuchtig, zichzelf wegcijferend, altijd voor iemand klaar staan en sociaal bewogen’. Dat zijn enkele steekwoorden waarmee de heer Henk Maathuis werd getypeerd. Als lid van het Liturgisch Beraad en als lector en bij de St. Jozefparochie deed men nooit tevergeefs een beroep op hem. Maathuis is verder actief tuinier in de Geertes Hof, de kruidentuin in De Schelfhorst en veelvuldig collectant voor tal van goede doelen en ook mantelzorg is hem niet vreemd.

Roelof Nijhof werd geëerd voor zijn inzet voor scoutinggroep De Tubanten, het Almelo’s Mannenkoor, bestuurslid van de Bond voor Gepensioneerd Vervoerspersoneel, en tot op heden als vrijwilliger bij zowel TriviumMeulenbeltZorg als bij De Bleekkerk.

Als zevende en laatste werd de heer Bennie Steffens geëerd voor zijn inzet binnen de St. Jozefparochie waar hij 26 jaar als koster fungeerde en als een kei van een vent wordt gezien bij het inzamelen van oud papier, zo’n 900.000 kilo per jaar. Steffens is bovendien een actief schaakorganisator in het Almelose en op het hoofdkantoor in Haarlem beheerde hij de financiën net zoals hij beroepshalve een financiële functie had bij Cogas NV. Ontspanning vindt Steffens bij shantykoor De Oostvaarders.

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina