Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
30-01-2014  

Steeds meer Rumoer over parkeerbeleid

 

ALMELO – Ruim twee jaar voorbereiding ging vooraf voor het vormgeven van het nieuwe parkeerbeleid in de binnenstad voordat de gemeenteraad 0- 18 december 2012 instemde met het nieuwe beleid. De uitvoering liet ook nog eens een jaar op zich wachten omdat de horeca fel van leer trok tegen betaald parkeren op alle dagen tot 21.00 uur .
Nu bij de invoering van het nieuwe parkeerbeleid wordt het voor sommige bewoners pas duidelijk dat ook zij te maken krijgen met dit nieuwe beleid. Dat komt voornamelijk door de uitvoering die soms ook enkele vrije parkeerplaatsen treft in belendende straten zoals, de Zwanebloemstraat, Rietstraat en Biezenstraat, waardoor zij niet meer zonder vergunning voor de eigen deur kunnen parkeren en bovendien tickets moeten kopen voor visite.
Ook elders doen zich soortgelijke problemen voor en anderen zoals in de Begoniastraat en Asterstraat hadden nooit overlast van langparkeerders. Zij vinden de regeling blauwe zone dus totaal overbodig.
Juriste Mr. Nathalie Boerman, die tevens kandidaat is voor BBA tijdens de gemeenteraadsverkiezing, vindt dat de gemeente steken heeft laten vallen en ziet in sommige gevallen wel kans op bezwaar omdat de gemeente op onderdelen afwijkt van het eerdere plan dat in december 2012 werd aangenomen. Zij is bereid om diegenen gratis advies te geven, hoewel zij ook erkende dat in de meeste gevallen een bezwaar geen zin meer heeft omdat de bezwaartermijn is verlopen, zo vertelde zij tijdens het druk bezochte discussieprogramma Rumoer in de Almelose bibliotheek.
Grote afwezige was de sinds kort in Almelo wonende verantwoordelijk wethouder Anja Timmer. Zij wil pas reageren in het televisieprogramma Twentebreed van de gezamenlijke lokale omroepen, dat vrijdag 31 januari om 18.00 uur wordt uitgezonden op AAVISIE. Twentebreed wordt herhaald om 19.00, 20.00 en 21.00 uur.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (24 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina