Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-01-2014  

Vernieuwbouw Polman Stadion nu definitief

 

ALMELO – Nieuwbouw is bij eredivisionist Heracles Almelo nu definitief afgeketst. De ‘stilte’ van de laatste maanden werd door de club gebruikt om plannen te maken voor een verbouwing waardoor een capaciteit ontstaat van 12.000 toeschouwers.
Voorzitter Jan Smit bevestigde het gerucht, dat al maanden circuleert, in Tc Tubantia. Smit kwam tevens terug op zijn ‘belofte’ dat hij zou aftreden indien het niet tot nieuwbouw kwam van een stadion met een capaciteit van 15.500 toeschouwers. Dat plan stuitte op weerstand bij het provinciebestuur vanwege de megalomane detailhandelsruimte die dat plan inhield en ten koste zou gaan van de detailhandel in de binnenstad.
Smit wil dat de huidige gemeenteraad nog groen licht geeft om verdere vertraging te voorkomen. Het voordeel is dat er geen bestemmingsplanwijziging nodig is en onmiddellijk na het lopende seizoen kan worden begonnen.
Of de koerswijziging gevolgen heeft voor de herstructurering van sportcomplex Ossenkoppelerhoek is nog onbekend. De herschikking van de vier sportclubs staat geboekt voor zo’n 10 miljoen euro. De clubs die de laatste jaren het onderhoud tot een minimum beperkten, hebben met de gemeente een principeovereenkomst maar het is de vraag of Heracles Almelo nu nog wel de beoogde grond nodig heeft die de bouw van een nieuw stadion vergde. Voorlopig lijkt alleen Oranje Nassau verzekert van een nieuwe accommodatie en lijkt het er op dat de andere drie clubs een veer moeten laten.
Door het plan meer in de realiteit van nu te plaatsen, komt ook de weg vrij voor de provincie Overijssel om de toegezegde subsidie van 8,9 miljoen euro voor vernieuwing van de binnenstad vrij te geven.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie maandagmiddag, gaf voorzitter Jan Smit nadere uitleg over het gewijzigde stadionplan. Kijk naar de fotoreportage van Harry Broeze. De stadionbouw wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat er gewoon kan worden gevoetbald.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina