Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
19-12-2013  

Almelose Marianne Beunk naar nationale finale


Op de foto van link naar rechts alle finalisten: Britt Bonke (Denekamp, 17 jaar), Marianne Beunk (Almelo, 17 jaar), Kay Borghuis (Oldenzaal, 23 jaar), Bas Ruijter (Overdinkel, 16 jaar), Amber de Maar (Hengelo,18 jaar) en Cynthia Meijer (Enschede, 23 jaar). Nizela Nukic (Enschede, 24 jaar) ontbreekt op de foto.
 

ALMELO - De 17-jarige Marianne Beunk uit Almelo bleek woensdag jl. de beste bij de Voorleeswedstrijd op het ROC van Twente in Almelo. De studente van de opleiding Onderwijsassistent liet maar liefst 180 medestudenten achter zich. Met die prestatie is zij verzekerd van deelname aan de nationale finale die op 28 januari 2014 plaatsvindt in Utrecht. Zij vindt het een hele eer om haar school te vertegenwoordigen. In haar voorbereiding naar de finale zal zij worden bijgestaan door een dramadocente en de moeder van een voormalig ROC-voorleeskampioen die aan de school verbonden is als docente rekenen. De organisatie fan de nationale finale ligt in handen van Stichting Lezen en CINOP in het kader van project Bouwstenen voor leesbevordering voor het mbo.

Foutloze voordracht en juiste technieken maken Marianne winnaar
Marianne won de wedstrijd door een foutloze voordracht en een natuurlijke manier van spreken, waarbij ze goed gebruik maakt van mimiek en intonatie. Ook wist ze door haar lichaamshouding en - taal het publiek tot de laatste zin te boeien. Ze moest het opnemen tegen zes medefinalisten*, die allen de voorronde in hun klas wonnen door vaardigheden als een goede fragmentkeuze en gedegen technische en dramatische voorbereiding.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina