Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-12-2013  

Schrappen Waterrijk belemmert plan Witzand


Het conceptplan Aadijk anno 2008 waarvan wordt afgezien.
 

ALMELO – Het grotendeels schrappen van de ontwikkeling van de woonwijk Waterrijk is in grote mate de aanleiding dat Witzand Bouwmaterialen afziet van nieuwbouw aan de Aadijk. Het bijna 120-jarige Witzand had plannen voor een grote bouwmarkt en verhuizing van de houtgroothandel van de Sluiskade NZ naar de Aadijk. Daaraan gekoppeld was de ontwikkeling van een woongebied op de te verlaten locatie tussen de Sluiskade NZ en de Vissedijk.
Nu de gemeente geen 4.500 woningen meer in Waterrijk wil bouwen, valt grotendeels de grondslag weg voor de nieuwbouw van de bouwmarkt van Witzand aan de rand van Waterrijk. Dat plan is nu door de gemeente Almelo in veel kleinere vorm omgedoopt in het ontwikkelingsgebied Noordflank.
Daar komt bij, dat de recessie in de bouwsector veel langer duurt dan gedacht. Witzand blijft daardoor de komende jaren met de werf op de huidige locatie. Wel wordt aan de Sluiskade NZ een stuk grond van 4.700 m2 verkocht aan de gemeente voor het realiseren voor verdere aanleg van de Burgemeester Schneiderssingel tussen De Grenzen en de Kolthofsingel. De aankoopsom bedraagt 945.000 euro.
Betreft de ontwikkeling van de nieuwe bouwmarkt, richt Witzand zich op het voormalige Indiëterrein langs de Kolthofsingel. Ontwikkelingsmaatschappij Ter Steege Vastgoed BV uit Rijssen beoogt dat gebied deels te ontwikkeling als bedrijventerrein De Velden, zo staat in het persbericht van de gemeente Almelo.
Het 120-jarige familiebedrijf Witzand werd onlangs voor het tweede jaar op rij gekozen tot 'Beste Naaldhoutleverancier van Nederland'. Het versloeg daarmee Heuvelman Hout in Capelle aan de IJssel, een dochter van Jongeneel.

Lees ook archief: 'Witzand Hout bouwt aan de Aadijk'

Archief
Terug naar vorige pagina