Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-12-2013  

Geen verbod van ‘Happy Hour´ in Almelo

 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo zag vanavond geen enkele aanleiding om het ‘Happy Hour’ voor uitgaand publiek te betuttelen middels een verbod. Volgens een meerderheid van de raad wordt er in Almelo al jaren prudent omgegaan met het fenomeen ‘Happy Hour’ waarin met consumptieprijzen wordt gestunt.
Omdat de gemeenteraad nut en noodzaak voor een dergelijk verbod niet inziet, werd het college van B&W bij amendement opgedragen dat onderdeel te schrappen in de nieuwe drank- en horecaverordening die op 1 januari a.s. moet ingaan.

<< Het 'Happy Hour' is al een fenomeen sinds mensenheugnis en steekt af en toe de kop weer op. In de praktijk is dat meestal van korte duur dit in tegenstelling van de afbraakprijzen van alcoholische versnaperingen in de supermarkt waar een krat bier meestal onder de inkoopsprijs wordt verkocht. Van de totale consumptie van alcohol-houdende dranken wordt slechts een magere 15 procent verkocht in de horeca terwijl het thuisverbruik dik boven de 70 procent ligt en daar rest de overheid alleen de modus van voorlichting.

Archief
Terug naar vorige pagina