Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
17-12-2013  

Gemeente breekt per direct met Wawollie

 

De gemeente heeft dit voorjaar diverse gesprekken gevoerd met Wawollie over het nakomen van de in de overeenkomst gemaakte afspraken. Omdat onvoldoende verbetering optrad, ontving het bedrijf in oktober dit jaar een formele ingebrekestelling van de gemeente. De gemeente heeft nu opnieuw geconstateerd dat het kringloopbedrijf niet werkt volgens de afspraken voor een goede begeleiding en doorontwikkeling van kandidaten. De gemeente ziet daarom geen andere mogelijkheid dan beëindiging van de samenwerkingsovereenkomst voor de participatiebanen.

De samenwerkingsovereenkomst tussen Wawollie en de gemeente dateert van juli 2012. Doel van de samenwerking was om uitkeringsgerechtigden zonder relevante werkervaring een werkplek te bieden bij Wawollie, waarbij zij door het bedrijf begeleid zouden worden. In totaal zijn 85 mensen actief geweest bij WaWollie.

De gemeente betreurt de gang van zaken maar neemt haar verantwoordelijkheid ten aanzien van de kandidaten. De beëindiging van deze samenwerkingsovereenkomst staat los van de omgevingsvergunning waarover de rechtbank onlangs uitspraak deed.

Lees ook: '
Loretta Schrijver opende megakringloop WaWollie'

Archief
Terug naar vorige pagina