Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-12-2013  

Oranje Fonds schenkt 8.000 euro voor SchuldHulp

 

De opleiding voor de nieuwe groep SchuldHulpMaatjes start 8 februari 2014. Dit betreft een 3 daagse training die om de zaterdag gegeven zal gaan worden zodat in maart 2014 de SchuldHulpMaatjes actief aan de slag kunnen. Hebt u ook interesse om als SchuldHulpMaatje aan de slag te gaan? Meldt u dan aan via info@shmalmelo.nl.
SchuldHulpMaatje Almelo is opgericht door het IPA, een platform van 6 kerkelijke diaconieën en Caritas in Almelo. Rabobank schonk eerder al 5.000 euro om SchuldHulpMaatje Almelo van de grond te tillen. SchuldHulpMaatje is in tal van steden actief.

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Archief
Terug naar vorige pagina