Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
16-12-2013  

Vechtdallijn Almelo - Mariƫnberg feestelijk heropend

 

Nieuw treinmaterieel
Vanaf de eerste dag waren er voor de reiziger direct een aantal verbeteringen merkbaar. De twee vernieuwde Lint-treinen zijn comfortabel en reizigers kunnen gebruik maken van gratis WiFi. Met ingang van de nieuwe dienstregeling op 15 december verbetert de aansluiting in Mariënberg. Ook is het bij een overstap in Mariënberg niet meer nodig om in- en uit te checken.

Treinen met een naam
Net als de andere treinen van vervoerder Arriva zijn ook deze twee treinen voorzien van een naam. De treinen zijn vernoemd naar Erik Hulzebosch en Anne van der Meiden, twee personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de regio. De namen zijn vorig jaar tijdens de namenwedstrijd door de jury uitgekozen en zullen tijdens de hele concessieduur tot 2027 op de treinen blijven staan.
Vechtdallijnen Arriva verzorgt, in opdracht van de provincies Overijssel en Drenthe en Regio Twente het treinvervoer op de Vechtdallijnen voor de komende veertien jaar. Op het traject Zwolle – Emmen, het andere deel van de Vechtdallijnen, rijdt Arriva sinds december 2012.
 

Archief
Terug naar vorige pagina