Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
15-12-2013  

Drie Almelose scholen naar LEGO-Beneluxfinale

 

ENSCHEDE- De Almelose basisscholen De Wierde, De Telgenborch en ‘t Noordik zijn doorgedrongen tot de Benelux-finale van de First Lego League (FLL) op 25 januari in Utrecht. Zaterdag plaatsten zij zich tijdens de finale voor Oost Nederland, die werd gehouden in Saxion Hogeschool te Enschede.
De Wierde behaalde een eerste plaats met een robot om bosbranden snel te blussen en De Telgenborch behaalde met twee teams een tweede en derde plaats terwijl ’t Noordik beslag legde op een vierde plek in deze LEGO-Robotwedstrijden voor scholieren tussen 8 en 15 jaar.
De deelnemende teams moeten een volledig autonome robot ontwerpen, programmeren en bouwen. Met deze robot moeten tijdens de finaledagen wedstrijden worden gespeeld op een opdrachtenparcours, waarbij punten te verdienen zijn. De FLL is meer dan alleen een robotwedstrijd. Elk team voert binnen het jaarlijkse thema een eigen onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie en presenteert de uitkomst tijdens de regionale en landelijke finale. Het thema dit jaar is Nature’s Fury, oftewel natuurgeweld. Bij het uitvoeren van het onderzoek wordt van de kinderen verwacht dat ze zelf initiatief nemen en met behulp van verschillende bronnen op zoek gaan naar een probleem waar huidige wetenschappers en ingenieurs vandaag de dag mee te maken hebben. Vervolgens moeten de kinderen zelf op zoek naar een creatieve oplossing, die ze vervolgens presenteren op de finaledagen.
De Wierde heeft tijdens de Beneluxfinale een naam hoog te houden, want vorig jaar bereikte het zelfs de FLL-wereldfinale in het Amerikaanse St. Louis.

<< De beide teams van De Telgenborch werden 2 en 3 in 4CS of WATER en 4CS of FIRE.

Archief
Terug naar vorige pagina