Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-12-2013  

Angela Huisman wint 10e Groot Almelo´s Dictee

 

Svetlana
1 Na twee decennia van irritaties, financiële malversaties, verhitte normen-en-waardendebatten en voortdurend jij-bakken realiseert Adelheid zich dat het een mesalliance was met Alex, onze steilorige jantje-contrarie.

2 Adelheid gaat een tijdje wonen bij een kleinbehuisde oudtante, driehoog-achter in een Vinex-wijk, die na een desastreuze onenightstand met een oversekste declassé met dalísnor alleen nog maar geïnteresseerd is in een jozefshuwelijk en derhalve vrijgezel blijft; Alex woont op de benedenverdieping, waar hij slasherfilms kijkt en speelt met zijn tamagotchi.

3 Alex was nooit een alfamannetje, een womanizer met sexappeal, maar het celibataire leven verveelt en hij wordt actief op het world wide web, maar omdat hij zich regelmatig te goed doet aan edelzwicker en omdat Adelheid zijn mee-eters niet meer verwijdert, ziet hij er uit als een clochard en dientengevolge krijgt hij maar geen anschluss.

4 Uiteindelijk reageert ene Svetlana met haar tache de beauté en betoverende prodentglimlach; ze is een bloedmooie, euphonium spelende neurochirurg die onderzoek doet naar pavlovreacties in de kooi van Faraday, maar ook columnpjes schrijft over het higgsdeeltje.

5 Op de zinnenprikkelende foto ligt zij languissant op een chaise longue met duidelijk te veel caipirinha’s op, gekleed in een deux-piècesje en ook al spreekt Alex geen Russisch, hij gelooft Svetlana maar al te graag als die zegt in hem de ware jakob te hebben gevonden.

6 Het e-mailcontact wordt snel geïntensiveerd en na een tijdje vraagt Svetlana Alex wat geld voor de behandeling van haar zieke betoudovergrootmoeder, die door haar caoutchoucbeen moeilijk schaverdijnt op de Barentszzee, zeker als er Wit-Russische Migs laag overvliegen. 

7 Alex, ook niet van de familie van kleef, stuurt een cheque en plant met Svetlana een kennismaking. Hij regelt bij een cateraar een romantisch dinertje, beslist geen chasse-cousin, maar met exquise spijzen als coquilles Saint-Jacques en als dessert clafoutis, alles geserveerd op zijn geërfde wedgwoodservies met een lekkere yquem erbij.

8  Alex heeft paradise-by-the-dashboardlightfantasieën en hij baadt zich, gaat onder de zonnebank, doet brillantine in zijn haar en enigszins nerveus gaat hij naar het Almelose station, waar de trein zal arriveren.

9 Met een boeketje in de hand staat hij daar; intercity’s komen en gaan, maar na twee uur dringt het tot hem door: er komt helemaal geen logeetje; hij is met voorbedachten rade door een in- en ingemene, malicieuze, impitoyabele  dégénérée opgelicht!

10 Sjing-boem, retteketet, tararaboemdijee, de fanfare in de Almelose binnenstad speelt een liveconcert, er is een stand-upcomedian en we zien een wat deemoedige Alex die is gaan winkelskijken met Adelheid, die graag een huisje-boompje-beestjegezin wil en bevangen door torschlusspanik snel zwanger wil worden en daarom Alex weer in haar armen heeft gesloten.

Fotoreportage (46 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina