Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-12-2013  

Rumoer over koopzondagen en culinair stappen

 

ALMELO – Het discussieprogramma Rumoer ging donderdagavond over nut en noodzaak van koopzondagen. De ondernemers Martijn Rijssemus - voorzitter Almelo Actief, Jack Thijms (Hema), Joost Tiemersma (Meubel Outlet Woonboulevard) en Ronnie Munster (Coop Albergen) hadden zo hun eigen visie, terwijl restaurateur Bram van den Bosch van restaurant Tibbe in Mariaparochie en chefkok René Bosch van het Theaterhotel hun culinaire voornemens voor de Kerstdiners uitdroegen.
Welzijnsorganisatie Scoop belichtte de vrijwilligersmarkt die vandaag wordt gehouden in de bibliotheek en de muzikale noot kwam van Albert ten Cate.
De VVD doet zaterdagmorgen van 10.30 tot 13.00 uur het debat nog eens over in proeflokaal 't Hookhoes. De liberalen willen meer zondagopenstellingen, vrije sluitingstijden voor de horeca en geen verbod op het 'Happy Hour'.
Het college van B&W (incl. de VVD-wethouders) willen het laatste juist reguleren en het 'Happy Hour' verbieden, zo staat in de aangekondigde niet te handhaven nieuwe Drank en Horecaverordening waar de gemeenteraad dinsdag a.s. een besluit over neemt.

Fotoreportage: Jan Bril 

Fotoreportage (23 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina