Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
10-12-2013  

Tentfeestje bij opening nieuwbouw R. Verhulstlaan


Foto: Aws Beter Wonen
 

Kerst vieren in nieuwe woning dankzij efficiënte werkwijze
De oplevering van de
nieuwe woningen is eerder dan gepland, waardoor bewoners de Kerst in hun nieuwe woning kunnen doorbrengen. Peter van der Hout: “Ons doel om sneller een deugdelijk product neer te zetten is behaald, en dat zonder bezwaren. Ons streven was de nieuwe woningen eind dit jaar op te leveren. Met een goede voorbereiding en betrokkenheid van alle partijen zijn we zelfs nog eerder klaar. Ik hoop dat iedereen straks terug kijkt op een prettige verhuizing. En vooral vooruit kijkt naar een nieuw jaar in de Ossenkoppelerhoek met veel activiteiten met elkaar in de wijk.”

Na 4,5 jaar terug in de straat

Beter Wonen opende de straat samen met één van de nieuwe huurders, mevrouw Meulenbeld. Zij woonde vroeger al in deze straat en keert nu terug naar ‘haar buurtje’. Zij hoopt er hetzelfde ‘noaberschap’ van vroeger opnieuw te vinden: “Hier hoor ik thuis. Vroeger al was het een geweldige omgeving om op te groeien met fijne, vriendelijke mensen. Ik hoop dat we elkaar als nieuwe buren weten te vinden. Met elkaar kunnen we vaak veel oplossen.”

Werk in de Ossenkoppelerhoek
Beter Wonen blijft, samen met gemeente, bewoners en andere partners, werken aan ontwikkeling van de Ossenkoppelerhoek. Zo is de flat aan de Albert Cuypstraat inmiddels gesloopt. De plannen voor een tijdelijke invulling op basis van ideeën uit de buurt worden nu uitgewerkt. Begin volgend jaar is de uitvoering, ook samen met bewoners. Dan start Beter Wonen ook met planvorming voor een definitieve invulling. Daarbij betrekken zij de buurt en de wijk opnieuw. Bij de flat aan de Maardijk is gestart met het verhuizen van de bewoners, zodat er eind volgend jaar gesloopt kan worden.


In 2014 bestaat Aws Beter Wonen 100 jaar
Woningstichting BeterWonen bestaat in 2014 precies 100 jaar. De woningstichting werd toen opgericht voor de sociale huisvesting van de inwoners van Almelo die niet in staat waren zelf een woning te bouwen of te huren in de vrije sector. Beter Wonen begon destijds met de bouw van sociale huurwoningen aan het Van Dronkelaarsplein en de ontwikkeling in een reeks van jaren van het tuindorp De Riet .
Om dat jubileum op gepaste wijze te vieren, zijn al voorbereidingen in ontwikkeling maar Beter Wonen doet dat graag samen met de huurders, oud- medewerkers en de stad. Heeft u ideeën? Meldt u dan
hier aan.

Fotoreportage (5 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina