Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-12-2013  

Bestuurdersuittocht bij TMZ


Peter Weda tijdens zijn laatste speech in functie van TMZ
 

ALMELO – Amper een dag na het vieren van het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw van TMZ Het Weggeler in Almelo is TMZ-bestuursvoorzitter Peter Weda bij de zorginstelling TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) vertrokken. Opvallend bij dat ‘pannenfeest’ de afwezigheid van o.a. Fred Schrander, lid van het managementteam van TMZ en ook actief als bestuurslid van Heracles Almelo.

Weda verkondigde donderdag tijdens zijn speech dat hij vond dat het besluit om TMZ Het Weggeler te bouwen, een destijds goed gemaakte keuze is. In de afgelopen jaren gaf hij echter de gemeente Almelo herhaaldelijk een veeg uit de man betreffende de traagheid van handelen en besluitvorming. Weda was meer de man van de ‘korte klap’ zoals ook in Geesteren bleek toen de handelsstal van Jan Maathuis in financiële problemen kwam. De gebroeders Huzink (Riwald Recycling) kochten ‘Erve Mensman’ en sloten vrijwel tegelijkertijd een deal met Weda voor de bouw van zorghuisvesting en het realiseren van een restaurant- en publieksfunctie in de voormalige historische boerderij op het erf. Weda is bovendien nog actief als bestuurder van de Tubbergse Paardendagen, dus de lijnen lagen kort.
In de ‘wandelgang’ van het ‘pannenfeest’ van TMZ Het Weggeler sneerde Weda ook nog dat hij de alternatieve plannen voor het huidige stadhuis niet vreest. “Wij hebben ‘cash’ en dat is bij die anderen de vraag”, zei Weda.

Het is die dwingende houding die hem nu bij TMZ noodlottig wordt. Een maand geleden stapten de bestuursleden Rob Admiraal, Harm Mannak, Herman Spenkelink en Annemarie Koster al op, omdat zij niet langer met Weda door één deur konden. Nu werd Weda zelf de laan uitgestuurd, omdat de ondernemingsraad en het managementteam het vertrouwen in hem opzegden. Het zittend managementteam Fred Schrander en Peter Kroeze nemen nu tijdelijk de honneurs waar, tot de bestuurdersperikelen zijn opgelost. Aan de uitgezette koers tot 2018 van TMZ komen er naar verwachting geen wijzigingen.

Archief
Terug naar vorige pagina