Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
03-12-2013  

Provincie blijft miljoenen-subsidie blokkeren

 

ZWOLLE/ALMELO – De onduidelijkheid die is gerezen rond de plannen voor een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo, zijn reden voor het provinciebestuur om te volharden in het blokkeren van 8,9 miljoen euro voor revitalisering van de binnenstad.
Vooral de geplande m2 detailhandel en het opheffen van de detailhandelsbeperkingen op de Woonboulevard zijn de provincie een doorn in het oog. De provincie wil niet bijdragen aan de binnenstad als de gemeente haar raadsbesluit niet nader overweegt, mede ook omdat de plannen rond een nieuw stadion in strijd worden geacht met het provinciaal ruimtelijk beleid. E.e.a. is verwoord in een brief aan het college van B&W van de gemeente Almelo.
Omdat de plannenmakers van een nieuw stadion het het onderzoeksrapport van Ecorys niet willen openbaren aan de gemeenteraad, is de voortgang in een patstelling verzeilt geraakt.
Van de zijde van Heracles Almelo blijft het ijzig stil terwijl voorheen het supporterslegioen werd opgetrommeld om de gemeenteraad onder druk te zetten.
Via de wandelgangen ‘lekt’ echter de informatie dat het plan wordt herzien en men poogt een deel van het huidige Polmanstadion van een tweede ring te voorzien met een toeschouwerscapaciteit van 12.000. Ook het aantal skyboxen en business-seats wordt op die wijze vergroot. Vooral de laatste twee moeten er voor zorgen dat het jaarbudget van Heracles Almelo kan worden opgekrikt naar 12 miljoen euro. Nu ligt dat nog op iets meer dan 8 miljoen euro.

Archief
Terug naar vorige pagina